PDFIspis

Održana probna vožnja raketne topovnjače Laheeb

Zagreb,


Održana probna vožnja raketne topovnjače Laheeb, klasa Combattante II G

Probna vožnja raketne topovnjače Laheeb klase Combattante II G, u sastavu Libijske mornarice, održana je u utorak 22.9.2010. Brod je na probnoj vožnji postigao brzinu od 38 čvorova. Probnoj vožnji prethodio je generalni remont trupa i svih sustava. Topovnjača je u Hrvatsku stigla u sklopu programa tvrtke Adria-Mar Brodogradnja za remont brodova Libijske mornarice.

Raketna topovnjača Laheeb je prvi brod klase Combattante II G koji je u Hrvatsku stigao na generalni remont. Remont je ugovorila, organizirala i vodila Adria-Mar Brodogradnja. Brod je prije početka remonta bio u vrlo zapuštenom stanju, jedva sposoban za plovidbu. Za vrijeme remonta u potpunosti je saniran trup broda u Brodogradilištu Kraljevica, motori su obnovljeni u tvornicu MTU u Friedrichshavenu, radove na navigacijskim, komunikacijskim i oružanim sustavima obavio je Pomorski centar za elektroniku iz Splita.

Za vrijeme probnih vožnji neovisno je mjerena snaga na osovinama i vibracije motora, ležajeva, skrokova i jarbola. Mjerenja snage i broja okretaja su pokazala da su motori uspješno obnovljeni i da su postigli projektne parametre. Vibracije na motorima su u prihvatljivim granicama.

O remontu će uskoro biti izdana i brošura, koju ćete moći naći u Download sekciji.

Više slika možete pogledati u Galeriji

   

[ Natrag ]

Get Adobe Flash player
design: expositus